2012. szeptember 1., szombat

4. fejezet

4.fejezet

Figyelmeztetések


Cassie szó nélkül becsukta az ajtót és komolyan Elena felé fordult, aki még nem vette észre Kolt, és Nikket.
-          Később szeretnék veled néhány szót váltani, de most valami, vagyis valaki más miatt jöttem. Rebekah azt mondta, hogy Kol itt van nálad – húzta el a száját a hasonmás, annak jeléül, hogy nem igazán szimpatizál a szőke hajú Mikaelssonal vagy egyáltalán bármelyikkel is. Elijaht leszámítva. 
-          Valóban – bólintott rá óvatosan Cassie.
-          Beszélni akarok vele – szólalt meg Elena és azon töprengett, hogy vajon miért nem tudtak eltűnni Mystic Fallsból az ősök. Bár örült neki, hogy néha összefutott Elijahval. De a többieket ki nem állhatta. Valamint nem értette a fiatal ősvámpír mit akar Cassie-től.
-          A nappaliban – mutatott az említett helység felé Cassie. Elene határozottan elindult a helység felé nyomában a házigazdával. Ám a küszöbön kissé megtorpant, amikor észrevette Klaus-t, de pár pillanat alatt elhatározta, hogy akkor is elmondja, amit akar.
-          Kol – szólította meg tisztes távolságból a férfit. A két vámpír természetesen hallotta a lányok beszélgetését és kíváncsian néztek a hasonmásra. Kol ráadásnak gondolatban elküldte a húgát melegebb éghajlatra, mivel eljárt a szája.
-          Miben lehetek a segítségedre, kedves Elena? – vetette oda hanyagul Kol és visszafordult a sakk készlet felé.
-          Rebekhával megüzentem valamit – mondta türelmetlenül a hasonmás. Nem értette mi a fenéért sakkozgatnak itt - látszólag – békésen. Mire készülnek?
-          Igen, átadta az… üzenetedet – bólogatott Kol.
-          És? – kérdezte élesen Elena. Zavarta, hogy semmibe veszi őt a fiatal ősvámpír. Csak azzal a vacak sakkal foglalkozik, legszívesebben ráborította volna az egész táblát.
-          A kérésedet sajnos nem teljesíthetem – közölte szárazon Kol és az ajtóban álló Cassie-re nézett, aki azt latolgatta, hogy közbelépjen-e, avagy sem.
-          Értem – bólintott Elena, majd barátnője felé fordult. – Cassie, egy pillanatra beszélhetnék veled négyszemközt? – Elena tudta, hogy az nem is lesz igazából két személyes beszélgetés, mert a két ős hallani fogja őket, de ez érdekelte most a legkevésbé.
-          Természetesen – mutatott Cassie a konyha irányába és előrement.
-          Elena! – kiáltott a hasonmás után Kol határozottan.
-          Mit akarsz?
-          Én a helyedben vigyáznék arra, hogy mit mondok – közölte vele Kol lényegre törően.
-          Nekem, te ne mondd meg, hogy mit csináljak és mit ne! – szólt vissza Elena és Cassie után ment. Nik roppant mód élvezte az előtte kibontakozó eseményeket. Kol annál kevésbé.
-          Megmondanád Rebekhának, hogy törődjön a saját dolgával? – kérdezte irritáltan a fiatalabb testvér.
-          Megpróbálhatom, de úgy is tudod, hogy hatástalan lesz. Az egyik fülén be a másikon meg ki – közölte véleményét öccsével. – Szeretnéd, hogy még valamit mondjak neki?
-          Igen, üzenem neki, hogy menjen a pokolba.
-          Átadom – vigyorodott el Klaus.


Elena morcosan nézte barátnőjét és minden tőle telhetőt megpróbált annak érdekében, hogy ne rajta töltse le a benne felgyülemlett feszültséget. Cassie látta, hogy Elena mindjárt robbanni fog, ezért megtörte a lassan kínossá váló csendet.
-          Elena… - kezdte óvatosan, ám a hasonmás félbeszakította.
-          Cassie, én nem akarom megmondani, hogy mit csinálj és mit ne…
-          Ezért igazán hálás vagyok – szólt közbe az érintett.
-          …csak szeretnélek biztonságban tudni. Ez minden. Kol veszélyes, nem értem, hogy engedheted be a házadba. Ráadásul Klaust is itt van…
-          Figyelj, értékelem, hogy aggódsz értem. De hidd el, tudok vigyázni magamra. Azonfelül Kol tegnap megsérült és csaknem hagyom, hogy elvérezzen a verandán!
-          Mintha az olyan könnyű lenne – mormolta Elena. Cassie nem is igazán értette mit mormol Elena, újra maga előtt látta, ahogy Kol véresen hozzá jött segítségért.
-          Ha szeretnél beszélgetni velem, én meghallgatlak, de te is hallgass meg engem. Ez így fair.
-         Értelek, csak, mint már azt kifejtettem, aggódom érted. De ha te ezt szeretnéd, ám legyen – szólalt meg beletörődően Elena. Meg akarta kérni Stefant vagy Damont, hogy segítsenek neki. A baj ott kezdődött, hogy Stefan még mindig kúrálta magát az embervértől. Damon pedig... egyszerűen Damon volt. Pár napja lelépett egy árva szó nélkül, a Gilbert házban hagyott levele rövid volt és tömör: Elmentem egy kis időre, addig lehetőleg maradjatok életben. Damon
Azóta semmi hír róla. Nyilván rosszul érintette, hogy Elena elutasította őt, Stefan viszont megértette a dolgot. Tudta, hogy a lánynak időre van szüksége. Addig is újult erővel vetette bele magát a Mystic Fallsi mókusállomány megtizedelésébe. 
-          Köszönöm – mosolygott rá Elenára Cassie, amivel a hasonmás visszazökkent a valóságba és válaszként megölelte barátnőjét.
-          Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem helyeslem a dolgot és ne hagyd, hogy zsarnokoskodjon feletted.
-          Úgy nézek én ki, mint aki hagyná? – kérdezett vissza vigyorogva Cassie. Elena halkan elnevette magát, de azért továbbra is nyomasztotta a dolog. – Maradsz ebédre?
-          Nem, haza kell mennem. Mikor tudnál átjönni, hogy kiválasszunk valamilyen süti receptet? - nem szándékozott átjönni, míg Kol itt rontja a levegőt.
-          Mondjuk holnap? Természetesen iskola után.
-          Kettő körül már itthon leszek.
-          Rendben, akkor, majd átnézek hozzátok.
-          Oké – bólintott rá Elena, ezután Cassie kikísérte őt és elköszöntek egymástól. A Gilbert ház felé menet Elena azért reménykedett benne, hogy az ősvámpírok nem csinálnak semmit Cassie-vel. Ha mégis, akkor aztán... akkor aztán... Nem is tudta mit csinál velük, de nem lenne szép, az biztos.


-          Úgy látom, Elena távozott – szólalt meg Kol, amint Cassie leült mellé. Nik kíváncsian figyelte őket.
-          Hogy neked milyen jó szemed van – túrt bele a hajába Cassie.
-          És szép is – fényezte magát Kol.
-          Persze – bólintott rá szórakozottan Cassie, gondolatai egész máshol jártak. Az Elenával folytatott beszélgetésen törte a fejét. – Megterítek és utána ebédelünk, rendben? – szólalt meg kisvártatva.
-          Rendben – bólintott rá mindkét testvér.


A kései ebéd után Cassie úgy döntött, gyorsan elmegy a boltba, mielőtt kiürül a konyha. A házat a két Mikaelsson testvérre hagyta, azzal a kikötéssel, ha valami baja lesz, kitekeri a nyakukat. Kol és Klaus vigyorogva elfogadta az ajánlatot. Amint a lány elment Klaus folytatta a kutakodást. Kol vonakodott követni őt - úgy egy-két percig -, de aztán győzött a kíváncsiság. Találtak, pár különleges teakeveréket, kézzel írt régi receptkönyveket, fényképeket a kis Cassie-ről, amiből Kol zsebre vágott egy darabot. Az említett képen a három év körüli Cassie ölelte magához a hatalmas masnival rendelkező Midnightot. A padláson pedig csak pár régi poros családi holmi volt, semmi érdemleges.


Mire Cassie hazaért addigra Kol és Klaus már a nappaliban volt és újra sakkozott. A fiatalabb testvér az egyik fotelben ült, Klaus a kanapén terpeszkedett.
-          A lakás még egyben van, bár nem sokon múlott – jegyezte meg Kol Cassie-nek. Aki elengedte a füle mellett a megjegyzést.
-          Mit csináltatok, amíg nem voltam itt? Felforgattátok a lakást, mi?– nézett rájuk csipkelődően Cassie, bár látszott rajta, hogy csak viccel.  
-          Igen, átnéztük a pincétől a padlásig – válaszolta hasonló hangnemben Nik, bár ő csak tényt közölt.
-          És találtatok valamit? – mosolyodott el a lány.
-          Nem sokat, bár én azt reméltem, hogy találok valami naplószerűséget tőled – jegyezte meg elszontyolodva Kol.
-          Nem írok naplót.
-          Kár.
-          Ha szeretnél valamit kérdezni, csak rajta – jegyezte meg könnyedén Cassie.
-          Most nem, de megjegyzem az ajánlatod és a leváratlanabb pillanatban foglak kérdezni – szögezte le a fiatal ősvámpír.
-          Én nem kérdezhetek? – szólt közbe Nik.
-          Csak rajta – bátorította Cassie.
-          Igazán lényegtelen kérdés, csak az érdekel, hogy hol laktál eddig?
-          Skóciában.
-          Így már értem az akcentust, köszönöm.
-          Nincs mit – bólintott a lány.


Megszólalt Kol telefonja.
-          Mit tehetek érted, Elijah? – szólt bele lazán a telefonba.
-         
-          Igen, lennél olyan jó, hogy átveszed?
-         
-          Egy angyal vagy – gügyögött bele a telefonba Kol, majd letette azt. Végül is mit számít az olyan formális dolog, mint a köszönés?
-          Nem szoktál telefonálás végén elköszönni? – tette fel érdeklődve a kérdést Cassie.
-          Minek? De ha szeretnéd, legközelebb mondom, hogy ezerszer csókollak, bár az kissé furán jönne ki, ha Elijahnak mondanám ezt – vágott töprengő fejet Kol, mint aki valóban megfontolja a dolgot.
-          Vegyük úgy, hogy nem mondtam semmit – szólalt meg lemondóan a lány.
-          Neked viszont szívesen mondanám ezt, csak soha nem hívsz fel – folytatta a fiatalabb Mikaelsson.
-          Talán, mert folyton itt vagy? Mellesleg a telefonszámodat sem tudom – mutatott rá a lényegre Cassie.
-          Ez igaz, ezen könnyen segíthetünk. - Majd hirtelen ártatlan arcot vágott. - Cassie?
-          Igen, Kol, mondd, mit szeretnél? - pillantott rá az érintett gyanakodva.
-          Sok mindent, de a jelen helyzetben megelégszem a telefonszámoddal is – mondta egy elbűvölő mosoly kíséretében.
-          Még megfontolom – jelentette ki a lány egy hasonló mosollyal. Nik a háttérben szolidan felröhögött, amit öccse nem értékelt túlzottan, ezért hozzá vágott egy díszpárnát.
-          Kol, megtennéd, hogy nem teszed tönkre a berendezést? - kérdezte Cassie szemrehányóan.
-          Ő kezdte! - mutatott vádlón a nevetéstől lassan a földön fetrengő Nikre.
-          Te jó ég, hova kerültem? - emelte plafon felé a pillantását a lány.
-          Mystic Fallsba – vágta rá segítőkészen Kol.
-          Nem mondod?! - pillantott rá Cassie.
-          De, de – válaszolta bólogatva Kol, a lány tüntetően elfordult tőle. Nik eközben próbálta összeszedni magát és nem röhögni. Nem nagyon sikerült. Öccsén és Cassie-n nem lehetett nem nevetni. Nagyon szórakoztatóak voltak.
-          Nem volt szándékos – szólalt meg végül bűnbánóan Kol.
-          Nem haragszom – mosolyodott el Cassie.
-          Valóban? Akkor jó.
-          Szerintem is – szólt közbe Klaus, aki idő közben megnyugodott. Magában elismerte, hogy rég nevetett már ilyen jóízűen. - Nekem mennem kell.
-          Hová sietsz? - kérdezte Kol, aki kifejezetten örült Klaus jelenlétének. Bár ha elmegy, akkor kettesben lesz Cassie-vel, ezért gyorsan hozzátette: - Ég áldjon!


Nik megveregette öccse vállát köszönésképpen, majd a bejárati ajtó felé vette az irányt. Cassie követte.
-          Örülök, hogy megismertelek – vigyorgott rá a lányra.
-          Én is – mondta és viszonozta a mosolyt.
-          Vigyázz rá!  - biccentett a nappali felé, majd angolosan távozott.
-          Úgy látszik, ketten maradtunk – jegyezte meg Kol és elnyújtózott a foteljában.
-          Nem igaz. Itt van Midnight is – mutatott a szokása szerint a kandalló előtti szőnyegen fekvő macskára.
-          Szóval... Cassie...
-          Igen? - kérdezte a lány és leült a másik fotelba, úgy, hogy lábait lelógatta a karfán.
-          Mit akart Elena? - tett fel a kérdést, holott egyáltalán nem ezt akarta kérdezni.
-          Gondolom beszélni veled.
-          Meg veled. Vagy talán tévedek?
-          Nem, nem tévedsz. Már mondtam, hogy Elena nem örül annak, hogy veled ismerkedek és csak újra felhívta erre a figyelmemet.
-          És?
-          Mit és? Itt vagy még nem?
-          De itt vagyok – szólalt meg Kol szelíden. - Tudod – tette hozzá kisvártatva – nem emlékszem megköszöntem-e, hogy elláttál.
-          Nem tetted – pillantott rá a lány.
-          Akkor szeretném megragadni a pillantott... Köszönöm – nézett bele Cassie ragyogó zafírkék szemeibe.
-          Szívesen, bármikor – válaszolta Kol mogyoróbarna szemeibe nézve, majd félre pillantott és a haját kezdte birizgálni.


-          Nem tudom, Elena említette-e, de lesz egy Télköszöntő Bál – szólalt meg Kol. Természetesen tudta, hogy a hasonmás mondta a lánynak. De csak nem mondhatta azt, hogy „Szuperhallásom van és hallottam, amint Elena mondja neked.” Nonszensz.
-          Igen, említette. Megkért rá, hogy segítsek neki sütni.
-          Akkor nyilván te is eljössz – jegyezte meg könnyedén Kol. Közben gondolatban korholta magát, hogy hogyan lehet ennyire béna. Elvégre csak egy kérdés. Igazán nem nagy dolog. Egyszerű. Eljössz velem a bálba vagy sem? Ennyi. Akkor mi a francért ilyen rohadt nehéz megkérdezni?!
-          Valószínű – válaszolta Cassie. - Bár az egész bálozósditól kiráz a hideg.
-          Nem szeretsz kiöltözni?
-          A probléma nem a ruhával van. Azokat még kedvelem is, az abrosz meg minden. Olyan... klassz. Azt hozzá kell tennem, hogy a szoknya nem tartozik a kedvenceim viseleteim közé, de néha azért elmegy – magyarázta nagy beleéléssel Cassie.
-          Akkor mivel van a probléma? - tette fel a kérdést Kol
-          A cipővel.
-          A cipővel?
-          Azzal. Nem bírok magas sarkúban járni – jegyezte meg. Azonban ez csak egy kifogás volt, valódisága ellenére is. Nem szerette, ha sok ember őt figyeli, kérdezgeti. Legfőképp ezt utálta, a tolakodó kérdéseket. Mystic Falls elég kicsi város volt. Kíváncsi emberek pedig mindenhol vannak. Biztosra vette, ha elmegy a bálba a város fél lakossága őt fogja figyelni, ettől pedig kirázta a hideg. Mondjuk egy-két keresetlen szó után, biztos békén hagynák. 
-          Ez a probléma? - nézett rá fürkészve Kol.
-          Ez is – mondta Cassie.
-          Van még valami, igaz? - kérdezte lágyan Kol és előrehajolva megfogta a lány egyik lábszárát.
-          Az emberek – motyogta feszengve Cassie.
-          Mi van velük? - érdeklődte és megnyugtatólag simogatta a lány lábát. Senki nem gondolta volna, hogy még soha nem vigasztalt. Legalábbis eddig a pillanatig.
-          Figyelni fognak, kérdezgetni – fintorodott el Cassie.
-          Te meg, ha megunod, elküldöd őket a pokolba. Az lenne az est fénypontja - kuncogott fel egy pillanatra Kol, mert lelki szemei előtt látta is a jelenetet.
-          Kösz, ez kedves tőled – húzta fel az orrát Cassie.
-          Most mondd, hogy nincs igazam - kérdezte, közben pedig még mindig a lány lábát simogatta.  
-          De, igazad van – adta meg magát Cassie.
-          Na látod. Egyébként ne próbáld bemesélni, hogy érdekel, mit gondolnak rólad.
-          Nem is. Csak mindennek ellenére is zavar.
-          Szerintem nem lesz semmi probléma. Legfeljebb, mint már mondtam, okozol nekem és Niknek pár kellemesen szórakoztató pillanatot.
-          A bátyád ma is nagyon jól szórakozott – jegyezte meg Cassie, örülve, hogy már nem az ő bál iránti vonakodásáról van szó.
-          Ezt el kell ismernem – vigyorodott el Kol.


-          Tudod a testvéreid igazán kedvesek – jegyezte meg Cassie elgondolkozva.
-        Ezzel még nem sokszor vádolták őket. Ráadásul Rebekhával is találkoztál. Szóval igazán érthetetlenül hangzik, amit mondasz – tette hozzá egy huncut mosollyal, a lány lábát pedig továbbra sem engedte el.
-          Ennek ellenére igaz.
-    Ha legközelebb találkozol velük, mondd meg nekik. Elijah értékeli majd, Nik hitetlenkedni fog, Rebekah meg, azt hiszem, el lesz telve magával. Jobban, mint általában.
-          Te is kedves vagy – szólalt meg a lány ránézve.
-          Én? Rám abszolút nem jellemző.
-          Most is kedves vagy. Megpróbálsz megvigasztalni.
-          És bevált?
-          Szerinted? - forgatta meg a szemeit Cassie.
-          Azt hiszem igen.
-          Jól hiszed – bólintott rá Cassie. Kol ránézett és úgy gondolta, eljött a megfelelő pillanat. 
-          Cassie?
-          Kol? - kérdezett vissza az érintett.
-          Értem, hogy nem szereted a bálokat, de arra gondoltam, hogy esetleg...
-          Igen?
-          …esetleg eljöhetnél velem – jelentette ki. Nem kérdezett, á nem. Kijelentette. Remek. Igazán remek. Közben reménykedve pillantott Cassie-re, a válaszra várva.

10 megjegyzés:

  1. Szia Valentine! Áááá, istenem!!! Nagyon, nagyon aranyos fejezet volt. Kellemesen csalódtam egyet Elenában, hogy nem azt akarja elmondani, hogy mik is Kolék. Átkutatták a házat?! Óriási masnis Midnight? Aranyos lehetett :D Örültem, hogy Klaus lelépett, de amikor Kol meghívta Cassie-t... Istenem, annyira izgalmas volt, I-M-Á-D-T-A-M!!! Cassie mit fog mondani, jajj nagyon siess a következővel, mert vagyok százhatvan éves (aki kíváncsi, hamar megöregszik) !!! Puszi, Dorsee ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm :) Hát igen, Elena figyelmezteti Cassie-t és mégsem mondja el neki azt okot. Úgy gondoltam a házkutatással kapcsolatban, hogy Klaus végülis elég gyanakvó természet ahoz, hogy átkutason mindent. Örülök neki, hogy imádtad :) Siettek, hogy nehogy tovább öregedjél :D
      Puszi

      Törlés
  2. Hali!
    Nagyon jó lett! :)
    Örülök,hogy Elena nem mondta el,hogy mi is Kol. Bár lehet,hogy azért,mert egy kicsit fél... Mindegy a lényeg,hogy nem mondta a titkot. Klaus átkutatta a házat. Mire számított? Nagy boszorkánykönyvre? Vagy mondjuk egy beszélő Midnightra? :D Nik-ből ezt nézném ki. A vége nagyon jó lett. Remélem,hgy Cassie igent mond és együtt mennek el a bálra. Kíváncsi lennék Elena milyen arcot vág. :P
    Várom a folytatást.
    puszy:Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm :)
      Klaus már csak Klaus marad. Kissé gyanakvó. A következő fejezetből magtudod a választ ;)
      Sietek a folytatással.
      Puszi

      Törlés
  3. Még egy isteni fejezet, ami beragyogta a napom.Én is rettentően várom a folytatást, úgy hogy ne lazsálj!:)Mellesleg az új fejléc is nagyon tetszik, csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én napom a kritikák ragyogják be :) Nem lazsálok. Örülök neki. Köszönöm :D

      Törlés
  4. Szia!

    Elfoglaltságaim miatt csak most értem ide, de a rész nagyon jó lett. Jó volt látni, ahogy Elena nem tudta elválasztani Koltól a lányt. Ahogy a kis házkutatás is tettszett. De leginkább Cassie stílusa ragad magával, bár kíváncsi vagyok már nagyon, hogy mi lesz akkor, amikor rájön Kol és a többiek kis titkára. Már előre várom a reakcióját. A folytatást pedig ez miatt nagyon várom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm. Elena tett pár célzást, de ez Cassie-t nem ijeszti el. Örülök, hogy tetszett a házkutatás :)
      Nemsokára jön a friss.

      Törlés
  5. Szia!
    Most találtam rá a blogodra és nagyon tetszik, főleg, hogy Kol /*.*/ az egyik főszereplő és megmaradt olyannak, amilyennek a sorozatból megismerhettem :) Cassie karakterét is megkedveltem, de a nagymama egy kicsit gyanús nekem. Klaus nálam az abszolút favorit, mosolyogva olvastam azt a részt, amikor átkutatta az öccsével a házat.
    Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a bál, már alig várom a következő részt. És a dizájn is nagyon klassz :D

    xo
    Sophie

    PS.: Egy cserét kérhetnék? Szívesen kiraknám a történeted a blogomon /én is egy TVD-s történetet írok/. Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      örülök, hogy tetszik a történetem. Kol már csak Kol marad :D A nagymama tartogat egy-két meglepetést ;) Kluas kissé gyanakvó természet, de így szeretjük :) Holnap lesz friss. Köszönöm :)
      Persze kiteszlek :D

      Törlés